TE KOOP : Volkswagen Golf 1300 Bestseller – april 1986 – 163.000 km.

TE KOOP : Volkswagen Golf 1300 Bestseller – april 1986 – 163.000 km.

Van eerste eigenaar. En dat ben ik zelf. Op orsineel kenteken: PK-47-NR. Een prachtige driedeurs oldtimer mét centrale deurvergrendeling. Ik heb haar bijna 37 jaar met de hand gewassen en gepoetst. Het is een echte knuffelauto voor een heuse liefhebber.

De auto is 100% in orde en verkeert in zeer goede staat. De auto rijdt en schakelt heerlijk, zoals een oldtimer hoort te rijden. De auto is alle jaren met E5-benzine gereden.

De auto wordt sinds 1990 in de garage gestald. Mijn vrouw reed sinds 1995 in de auto. Zij is in december overleden.

De VW Golf is in al haar 37 jaren door VW-dealer Van Beynum uit Woerden onderhouden. Twee maanden terug werden we door de dealer met kadoos en bloemen onthaald omdat het serviceboekje vol was. Zie foto. Uiteraard kregen we een nieuw boekje.

De auto kreeg afgelopen september haar laatste beurt. En een nieuwe uitlaat. Uiteraard bij de officiële VW-dealer. APK tot september 2024. De werkplaatsorders en facturen zijn aanwezig.

Wegenbelasting : 60 euro per jaar.
Kleur : wit
Motor : 1300
Banden : nieuwe Continentals
Uitlaat : nieuw
Accessoires: centrale deurvergrendeling, dubbele koplampen (orsineel VW), intervalruitenwisser, achterruitwisser en -verwarming, extra veiligheidsgordel achterin etc.

De lak is in topconditie. Zie foto met de TL-lamp. De auto heeft op de bekende plekjes wat roest. De radio is er vorig jaar mee gestopt.

De bekleding van de chauffeurstoel is vijf jaar geleden met de orsinele bekleding gerestaureerd. Er moet wel een keer naar het mechanisme van de rugleuning gekeken worden. De handle van de leuning is in de auto aanwezig.

De Golf wordt gratis met de toenmalige TomTom geleverd: het 100.000 stratenboek van Shell. Ik heb de straten overigens niet geteld.

Details

Prijs 4.500,00
Kilometers 163.000 km
Kleur Wit
Kenteken PK-47-NR
Transmissie Hand
Carrosserie

Specificaties

Bouwjaar 1986
Merk Volkswagen
Model/Type Golf
Deuren 3
Transmissie Hand
Brandstof Benzine
Vermogen (PK's) 54