VW Golf 1 MK1 1.6 GTI

VW GOLF 1.6 GTI

Mooiste GTI 2019 bij treffen GTI Club Holland

Origineel Nederlandse Golf GTI in 1979 geleverd door Wittebrug Den Haag. Huidige eigenaar heeft de auto gekocht van de eerste eigenaar in 2011 met een kilometerstand van 170.007 . De auto was altijd goed onderhouden, maar is in 2012 toch volledig gerestaureerd en in Alpin Weiss gespoten met originele VW lak.

Tijdens de restauratie zijn alleen originele VW onderdelen gebruikt. Daarnaast is het interieur ook aangepakt en zijn de voorstoelen opnieuw bekleed met de originele af-fabriek stof.

De motor kon uiteraard ook niet achterblijven. Motor is compleet opnieuw opgebouwd. In 2021 voorzien van een nieuwe Spinnenkop van Bosch KJ-Tronic inclusief nieuwe injectoren en nieuwe leidingen. Tevens een volledig nieuwe uitlaat, nieuwe schokbrekers en veren. De BBS velgen 15 inch, waren destijds een optie, zijn gestraald, gepoedercoat, gespoten en zijn voorzien van nieuwe Conti banden. De bodem is volledig ontdaan van de tectyl en heeft een volledige behandeling gehad ter bescherming. Ook zijn in deze periode ook wat nieuwe onderdelen gemonteerd zoals een voorspoiler en alle deurrubbers.

De onderhoudshistorie is voor het grootste gedeelte aanwezig (boekje en facturen). Onderhoudsboekje is ooit vervangen. Alle beuren zijn daarin opgenomen vanaf 1985. Originele reservesleutel en originele kentekenpapieren aanwezig.

Op zoek naar een perfecte Golf GTI? Stop dan met zoeken, want wij hebben hem staan!

Details

Prijs 29.950,00
Kilometers 172.784 km
Kleur Alpin Weiss
Kenteken FF-97-SY
Transmissie Handgeschakeld
Engine 4 cylinder

Specificaties

Bouwjaar 1979
Merk Volkswagen
Model/Type Golf GTI
Deuren 3 deur
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Benzine
Vermogen (PK's) 110